Lækre vægge til lave priser

Lækre vægge til lave priser

Hvilken studerende ønsker sig ikke smuk, særlig eller sjov kunst på de tomme vægge i begynderlejligheden? Desværre er kunst dyrt. Men det er råd at hente. Uddannelse guider dig til lækre vægge til lave priser.

Er du træt af dine hvide, tomme vægge? Eller har du kigget for længe på dine masseproducerede solnedgang fra Ikea? Så er det måske på tide at få skiftet kunstsamlingen ud. Men kunst? Er det ikke noget med malerier til 30.000 kroner? Ikke nødvendigvis.

»Der er mange ting, man selv kan gøre, hvis man er træt af sine Ikea-plakater,« siger Mille Fly, indretningsarkitekt i firmaet Mille Fly indret udret.

»Der er jo selvfølgelig alle de her ‘wall-stickers’, altså klistermærker i forskellige former og mønstre, man let kan klistre på sine vægge.« De findes i alle prisklasser og kan købes både i internetbutikker, Søstrene Grene og forskellige livsstilsbutikker.

Mille Fly forslår også, at man kan tapetsere Anders And-blade på en masonitplade. »Det kan blive virkelig flot, og det er en billig løsning. Man skal bare huske at bruge vævklæb i stedet for tapetklister, for det er ikke helt så vådt.« En anden ting, man også kan gøre for at få noget lidt alternativ kunst på væggene, er at købe en masse små lærreder i en hobbybutik. Så kan man male dem en masse forskellige farver og   sætte dem op i en stor firkant. Eller man kan købe en billig masonitplade og tapetsere den med noget flot tapet, eller man kan sætte noget grafisk eller storblomstret stof fast med små søm eller en hæftepistol. Det er dog vigtigt, at man limer eller tapetserer på begge sider af pladen, ellers begynder den nemlig at bue, forklarer Mille Fly.

»Og så er der lige en sidste ting, jeg så engang et godt tip i et TV 2-boligprogram. Her tapetserede indretningsarkitekten en hel væg med sort/hvide fotokopier af David Beckham. Det behøver selvfølgelig ikke lige at være David Beckham, men det var enormt flot og de sort-hvide kopier gav en fin og ensartet effekt,« siger Mille Fly.

Tag på julebazar
Der er dog også andre muligheder, hvis man ikke har lyst til selv at give sig i kast med at skabe sin egen kunst. Filmhuset i København sælger for eksempel aftryk af gamle filmplakater eller man kan få printet en scene fra sin yndlingsfilm. Plakaten kan man få klæbet op på skumpap, så det ser eksklusivt og alternativt ud. Reproduktioner af plakater koster fra 675 kroner.

Hvis man endelig vil have rigtig kunst, kan man holde øje med forskellige kunstskoler eller højskoler i nærheden af ens hjem.

»Mange steder holder udstillinger eller julemarkeder,« fortæller Mette Helena Rasmussen, som er elev på Kunstakademiet i Købenavn.

»På Kunstakademiet holder vi julebazar den 5. december, og her kan man købe kunst og akvareller fra et par hundrede kroner og op,« siger hun.

Af Louise Henriksen